Posted on Hozzászólás most!

Megjelent a „Három a köbön” tizedik száma

A Magyar Waldorf Szövetség kiadványa

„A könyvet mindig ketten alkotják:

az író, aki írta, és az olvasó, aki olvassa.”

Kosztolányi Dezső
– – – – – – – – – – – – – –
Tizedik számához érkezett a Három a Köbön magazin. A számmisztika a legtöbb esetben egyjegyűvé egyszerűsít, ezért tekinthetünk úgy a tízre, mint ami lezár egy számsort, de úgy is, mint ami magában hordozza az újrakezdés lehetőségét is. A szabad akarat megnyilvánulásához szükséges inspiráció pedig a szellemben rejlik, melynek egyik megmutatkozási formája az irodalom. Kosztolányi szavai lényeglátóan mutatnak rá a művek olvasása közben lezajló folyamatra, amellyel akár a Waldorf-pedagógiát is lehetne jellemezni. És talán az sem véletlen, hogy több kortárs szerző is kapcsolódik a Waldorf-mozgalomhoz.

Interjúalanyaink:
– Berg Judit, író
– Szentkúti Márta, Ligetszépe© mesemondó terapeuta
– Tasnádi István, író

És ne feledjük, a tíz egyúttal tiszta víz…

Kattints ide az olvasáshoz

A Három a Köbön korábbi számai a http://haromakobon.waldorf.hu weboldalon olvashatók.

Posted on Hozzászólás most!

Májusi könyves hírlevél

Amikor valaki elkezdi tanulmányait a marketing világában, bizonyára az első időszakban hall arról a legegyszerűbb és legősibb reklám eszközről, amit nemes egyszerűséggel csak „Szájról szájra” megnevezéssel illetnek. Majd ennek jelentősége a tanulmányok folytatásával csökken, mert a fizetett és mindenkihez gyorsan elérő marketing eszközök elnyomják. Pedig időről-időre fantasztikus tapasztalni, hogy a „Szájról szájra” hagyomány mennyivel erősebb, hitelesebb és hatékonyabb forma. 

Hogy miért írom bevezetőként mindezt? Mert ez a jelenség okozta Steigervald Krisztián generációkutató hírességét és elismertségét. 5 hónappal ezelőtt Friderikusz Sándor meghívta vendégként Podcast sorozatába és Generációk és szakadékok címmel megjelent egy beszélgetés, amely futótűzként terjedt végig az online világban. Fantasztikus volt tapasztalni, hogy „waldorfosként” bárhová mentem, minden közösség erről a beszélgetésről, valamint a jelenségről beszélt. 

Májusi könyves hírlevelünk témája tehát Steigervald Krisztián és az általa jegyzett könyvek.